Откриването на шестото издание на образователната кампания за здравословно хранене "Да сме здрави" се състоя в ЦДГ "Мир" в район "Западен". Официални гости на събитието бяха Стефан Стоянов - зам.-кмет в община Пловдив, Димитър Колев - кмет на район Западен и представители на отдел "Образование".

Кампанията ще обхване децата на възраст пет и шест години в общо 63 общински детски заведения. Тя ще се проведе в следващите три месеца и ще учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.

Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите.  

Кампанията "Да сме здрави-6" ще наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата.

С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. 

Ще бъде въведена илюстративна "хранителна чиния", отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри,а препитването на наученото ще става лично от голям мечок. 

За най-будните и любознателни малчугани са осигурени награди, а участниците ще получат консерви с апетитни зеленчуци и сокове. 

Кампанията "Да сме здрави" се провежда за 6-а година във всички детски градини на град Пловдив. Тя подпомага учебните програми, включени към съвременните образователни модели за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене.

През последните пет години в рамките на кампанията "Да сме здрави" бяха изнесени над 850 представления пред повече от 76 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване.