Стойчо Младенов и Станимир Стоилов говориха пред колегите си в НСА, разказвайки интересни подробности около начина на подготовка в страните, в които са работили. Младенов говори за Египет, а Мъри за Казахстан, където води шампиона Астана.

Бившият треньор на ЦСКА призова българските треньори да защитават своите интереси и да не се огъват пред никого и пред нищо. "Асоциацията на треньорите е нещо много важно за нас. Всеки един действащ или недействащ треньор трябва да стане член на асоциацията. Договорът е най-важната част за всеки един треньор. Имам предвид от гледна точка на защита и уважение. Колкото по-силен ти е договорът, толкова повече ще те уважават. Затова всеки един трябва много добре да си изпипва договорите, за да няма проблем при напускането. Защото когато от едната страна искат да прекратят договора, тя да си носи последствията. Подиграваха ме и ме атакуваха, че във всеки един договор имах неустойки, но аз си ги извоювах тези неща. Това, което исках - го постигах. Не само с неустойките, но и с точките, които вкарвах в договорите. И по този начин имаш силата, уважението и смелостта да противоречиш на всеки един в клуба, в който работиш. На всеки един от ръководителите", заяви Стойчо Младенов.

"По този начин ги принуждаваш да се съобразяват с теб и с това, което искаш като изисквания, като условия за работа. Трябва да бъдем с по-голямо самочувствие и да се държим по-нахакано, да знаете. Защото всичко опира до договора. Силата на един треньор в даден клуб е в индивидуалния договор, който подписва. Това е нещо много важно и всеки един треньор, когато подписва, трябва да има цена, която да отстоява. Всеки един от вас трябва да мисли много добре. Не се продавайте за 5 лева", посъветва колегите си легендата на ЦСКА.

"Или да работим за 5000 лева, а на втория месец да ни оплюят и да ни изхвърлят от тима. Не взимаш нито пари, нито уважение. Напротив. Губиш авторитет и имидж", добави Младенов.

"Тази асоциация трябва да печели уважение, авторитет и сила. В Португалия само Порто, Спортинг и Бенфика могат да вземат чужди треньори. Там така се защитават. А нас тука ни обиждат на каун, бостанджия, комисионер. Какви ли не ни наричат. Това не трябва да го позволяваме. Това се отстоява с условия към ръководствата. Идва младо поколение, което още в началото го спъват, бият му шута и после не може да се оправи 5 години", каза още Екзекутора на Ливърпул.