Опитвали сте сладко от малини с лимонова кора? А от дюли с джинджинфил? Тогава едва ли сте опитвали още по-нестандартните комбинации като круши със звездовиден анасон и боровинки с крема сирене и босилек. Има място (без да се изненадвате къде) в „Капана”, където ще намерите уникалните комбинации, а може би и най-добрите палачинки в града.

Това е „Работилницата на Веселите Палачинки” – разнообразие, креативност, истинско удовлетворение от храната. Обектът е съвсем нов в квартала, изобщо в града. А само как се стига до отварянето му. Собственичката на обекта, която от десет години живее в София и има още два обекта на морето - единият в старата част на Созопол, а другият на Къмпинг Смокиня, идва за Коледния фест на сладкото в „Капана” . Влюбена в духа и красотата на Пловдив, Гергана решава да се премести под тепетата и да продължи своя бизнес заедно с мъжа си. И така едва в началото на годината работилничката за палачинки отваря врати, въпреки краткия период все повече пловдивчани хапват от  вкусните палачинки. Добре е да знаете, че всички видове сладко в работилницата са домашно приготвени, в една друга работилничка, и няма никакви добавки и консерванти, или както баба ви го е приготвяла. Абсолютният чар обаче си остават комбинации, които предлагат в готиното шопче. Всяка от тях е вдъхновена от различни култури и идеи. Например сладкото от круши със звездовиден анасон, съдържат любимите круши на французите, както и тяхната небезизвестна напитка – перното.


Та така, ако ви се хапва праскова, но си мислите и за какао, не се чудете - поръчайте си палачинка - в нея ще ги има и двете. И да не забравите, когато хапвате, да се отблагодарите на Пловдив, че е толкова красив, той е „виновен” да има такива уникални палачинки тук.