Всяка махала в Пловдив имаше своите чешити. Един от многото в "Кичук Париж" - районът около Събота пазара, беше Гаро Арменеца. Гаро минаваше за най-добрия скараджия в цял Пловдив. Кюфтетата и кебапчетата му винаги бяха с един и същ вкус. Всичко сам си приготвяше и с чевръстите пръсти мяташе на димящата скара в ресторант "Пълдин" в Стария град.

Ароматът от цвърчащите кебапчета и кюфтета се носеше над Стария град. Имаше си той специална рецепта за тях. Дали си беше лично негово творение или пък някой от още по-старите майстори му я беше казал, така и не се разбра. Обаче Гаро - вечно усмихнат и към всички обръщайки се с неизменния поздрав "Братчед", не я споделяше с всеки, който го попиташе за нея. А ето я и нея за най-вкусните кюфтета:

Необходими продукти: Свинска кайма, кромид-лук, ким, бахар (2 зрънца), черен пипер и сол

Начин на приготвяне: Каймата се прави на гнездо в дълбока купа. Кромидът се нарязва на ситно и се слага в купата. Добавят се подправките. Зрънцата бахар се смилат преди това. Започваме да бъркаме каймата с влажни ръце, като това правим бавно. Оставаме 10 минути каймата да поеме вкуса на подправките. След това пак с мокри ръце, щипваме от каймата и чевръсто започваме да оформяме кюфтета. Можем да ги хвърлим на скарата или пък да ги опържим (както е показано на снимката). Ако изберем скарата, то трябва да ги обръщаме често, за да се изпекат равномерно. Именно в честото обръщане, казваше Гаро, е тайната. Разбира се и в дозата любов, с която ще ги направим... Приятен апетит!