Иван Евстатиев влиза за постоянно в ареста на Пазарджик, защото здравословното му състояние позволява. Това стана ясно в съда в Панагюрище вчера, където се гледа мярката му за неотклонение. Защитата поиска освобождаването му заради влошено здраве, но петорната медицинска експертиза доказа, че той е добре. Следващото заседание по дело срещу бившия кмет на Стрелча, обвинен в изнасилване на 16-годишната ученичка Ирена, ще бъде на 16 февруари в Пазарджик.

Близките на момичето, които дойдоха пред съда, бурно одобриха решението на магистратите. „Това е справедливо”, заяви бащата на Ирена Георги Белухов. Ще обжалваме, решението е нагласено и взето под натиск, заяви след заседанието защитничката на Евстатиев Ташкена Колчева.

Преди края на заседанието един от докторите, извършили петорната експертиза за здравословното състояние на Евстатиев, заяви, че диабетът му не е опасен и може да се лекува с медикаменти. 

Самият Евстатиев не присъства на гледаната мярка за неотклонение. Съдийката по делото Диана Стателова дойде и си тръгна с охрана.