Перфектната храна на деня на влюбените трябва да е силен афродизиак, за да ви създаде настроение за любов.

Въпреки че мнозина избягват чесъна, опасявайки се от лошия дъх, той е един от най-мощните афродизиаци още от Древен Египет.

РЕКЛАМА

Сладките с джинджифил или друго ястие с тази благоуханна подправка също засилват сексуалната възбуда и страст. Еротичният нагон засилват и смокините и медът, както и малините и сьомгата.

В Средновековието хората са консумирали напитки с мед, за да събудят своя сексуален апетит. Двойките от Древна Персия са пили цял месец медени еликсири след тяхната сватба. Те вярвали, че това ще им помогне да имат успешен брак. Оттам идва и терминът „меден месец”. Медът е богат на витамини от група В, необходими за производството на тестостерон при мъжете.

Повечето морски дарове се считат за естествен афродизиак, но сьомгата се използва от изтъкнатите майстори на съблазняването.Тя е пълна с протеини, важни за издръжливостта и омега 3 мастни киселини, които увеличават нивата на серотонин в мозъка и следователно подобрява настроението. Сьомгата съдържа и витамини A, D, В и калций, всички те са известни с ефекта на засилено сексуално желание.