Издирваният под дърво и камък Николай Кънчев, който уби по особено жесток начин красивата Мария в Горна Оряховица, е бил курсант в Академията на МВР. Изкарал е там до 3-и курс, след което е бил изхвърлен заради употреба на наркотици, пише „Телеграф”, позовавайки се на информация от вътрешното министерство.

36-годишният мъж бе арестуван в понеделник вечерта в района на автогарата в железничарския град. Основната версия на разследващите е, че е смлял от бой приятелката си Мария от ревност, тъй като Светослав Спасов, у когото била на гости във фаталната нощ срещу петък, също бил пребит. Домакинът също има рани от побой – счупен череп, охлузвания и хематоми, но не е с опасност за живота.

Николай Кънчев бил особено ревнив, споделиха запознати. След като го изхвърлили от Академията на МВР, той за кратко се цанил като юрист на летището в Горна Оряховица, откъдето обаче също го уволнили, споделиха служители от аеропорта.

Има 4 присъди – две за увреждане на чуждо имущество, една за нелегално сечене на дърва и последната е за притежание на дрога. Патолози коментираха, че той толкова жестоко е бил Мария, че буквално е размазал главата й. Ударите според тях са нанасяни с юмруци и ритници.