"Руският президент Владимир Путин ръководи своята страна и е истински лидер за разлика от сегашното ръководство на САЩ", каза по Си Ен Ен претендентът за кандидат-президентска номинация от Републиканската партия на САЩ, милиардерът Доналд Тръмп, предаде БГНЕС. Тръмп призна, че е поласкан от начина, по който Путин се изказа за него пред журналисти в Москва."Винаги е добре да чуваш похвали, особено ако идват от човека, който е начело на Русия", отбеляза Тръмп, който в момента е фаворит в анкетите сред симпатизантите на републиканците.

На голямата си пресконференция вчера Путин каза, че приветства казаното от Тръмп, че е готов да задълбочи отношенията с Русия в случай на негова победа в президентските избори в САЩ догодина.

"Не е наша работа да се произнасяме за неговите (на Тръмп) достойнства, но той е абсолютен лидер в президентската надпревара", отбеляза Путин. "Той казва, че иска да преминем към друго, по-плътно ниво на отношенията. Нима можем да не приветстваме това? Разбира се, че го приветстваме".

Вчера, веднага след пресконференцията на Путин, Тръмп каза, че "винаги е голяма чест да получиш такъв приятен комплимент от човека, ползващ се с такова голямо уважение в собствената си страна и извън пределите й".