Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е сигурен дали ще се срещне с руския лидер Владимир Путин по време на визитата си в Париж следващата седмица, но със сигурност ще проведе среща с него на срещата на върха на Г-20 в Аржентина в края на месеца, предава Ройтерс.

„Все още не сме уговорили нищо. Не знаем дали това ще е правилното място. Ще бъда в Париж по други причини. Но ще имаме среща на Г-20“, заяви Тръмп.

„Не съм сигурен дали ще имаме среща в Париж. Вероятно няма да има“, уточни държавният глава на САЩ.

Британската агенция припомня, че Тръмп и Путин планираха да проведат двустранна среща в Париж на 11 ноември, където ще бъдат на празненствата по случая 100-годишнината от края на Първата световна война.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по-рано заяви, че президентите ще се срещнат във френската столица, но няма да имат „продължителен“ разговор, а по скоро ще говорят „на крак“, за да уточнят подробностите за бъдеща среща. Същото каза и съветникът по национална сигурност на Белия Дом Джон Болтън, който уточни, че предмет на дискусиите между държавните глави в Париж ще е поканата на Тръмп към Путин да посети Вашингтон.