След разкриването на схемата за продажба на горива „на черно” в подземна бензиностанция Окръжна прокуратура – Пловдив, привлече трима души към наказателна отговорност за данъчно престъпление – укриване на акциз в особено големи размери - 1 345 465,76 лева. Спроде държавното обвинение извършителят е Иван Т. – извършител, а и Зорница Д. и Радослав И. – негови помагачи.

Спрямо Иван Т. е повдигнато и обвинение за пране на пари – за това, че в периода 26.11.2015 г. - 25.01.2016 г., в град Пловдив, при условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество – пари на обща стойност 1 852 645 лв., за което е знаел, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Предвиденото от закона наказание за обвинението в извършване на данъчно престъпление е лишаване от свобода от две до осем години и конфискация, а за обвинението в пране на пари - от три до дванадесет години лишаване от свобода и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.

Тримата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да се прецени дали и спрямо кого от тях ще се внесе искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.