Двама лекари и спортист от Пловдив получиха приза "Най-добрият човек", за който бяха номинирани в кампания, организирана от общината, Националния алианс за хора с редки болести и Професионалната гимназия по хранителни. Началникът на клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ "Каспела" д-р Анастас Чапкънов бе отличен за грижите към пациентите, които го наричат "д-р Внимание".
"Медиците имаме нужда понякога да ни бъде казано, че сме свършили нещо добро и хората са го оценили. В работата си ежедневно имаме проблеми и напрежение и един такъв жест е награда за нас ", заяви хирургът. Колежката му д-р Ангелина Стоянова от детското онкохематологично отделение на УМБАЛ "Св. Георги" също е номинирана от болни.
"За мен е истинско щастие да видя спасени от онкологични заболявания деца като нормални, здрави хора. Не винаги успяваме да помогнем, но сме имали много успехи и се надявам, че това е причината да бъда отличена", коментира тя. Грамотата "Най-добрият човек" бе връчена и на председателя на футболен клуб "Марица" Христо Николов, който организира благотворителна акция за събиране на средства за ремонт на детското онкоотделение в УМБАЛ "Св. Георги". Със свои приятели той е дарил и пари за изработване на проекта за реконструкцията.