Трима колекционери и галеристи от Пловдив се обединяват, за да подадат ръка на спорта. На 8 ноември галерия "Aeterna" ще представи изложбата си "Кауза: Олимпийски надежди". 

Христо Чиплаков, Димитър Инджов и Стоян Даскалов ще дарят безвъзмездно по 5 картини от своите художествени колекции. Изложбата ще представи общо 15 платна на съвременни художници, които ще търсят своя нов дом. Всички средства, събрани от продажбата на картините, ще отидат в подкрепа на един от най-перспективните ни родни спортни таланти - Станилия Стаменова. 

Меценатите стартират инициативата с упование, че ще срещнат достатъчно единомислещи, за да превърнат този акт в една устойчива кауза, чрез която да бъдат подпомогнати и подкрепяни редица спортни таланти. 

Станилия Стаменова е златна шампионка по кану-каяк в Световното първенство по кану-каяк в Милано през 2015 в дисциплина от 200 метра. Зад гърба си тя има редица отличия, сред които сребърен медал от европейското първенство в Москва през 2016 и два златни от други европейски първенства. През 2014 г. бе сред наградените със "Спортист на годината на НСА "Васил Левски".

Изложбата "Кауза: Олимпийски надежди“, ще бъде открита от 18:30 часа на 8 ноември в галерия "Aeterna", а картините ще останат там в рамките на вернисажа.