По три-четири камери трябва да има на всеки 100 км, за да спре войнта по пътищата. Това е една от мерките на ГЕРБ , обявена  от председателя на националния предизборен щаб и зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов пред актива и симпатизанти в Пловдив. Цветанов цитира данните на Европейската комися за 2010 година, според които в Европа е имало 35 000 жертви  заради автомобилните катастрофи и 1,5 милиона ранени. "Това е все едно една локална война", коментира Цветанов.

Той говори по програмата на ГЕРБ за "Обществен ред и сигурност "в продължение на 75 минути. Засегна темата с миграционната политика, като отбеляза , че трябва да продължи охраната на границите, включително с военно присъствие там. Цветанов съобщи, че ако ГЕРБ вземе властта, до края на тази година ще бъдат назначени 1000 полицаи, за да пазят гражданите от битовата престъпност.

Бившият вътрешен министър подчерта, че по времето на управлението на ГЕРБ преди три месеца е бил приет закон за борба с тероризма. Той показа графики по данните на прокуратурата, според които копрупцията  е била най-висока по време на кабинета "Орешарски" -39%. А най-ниското ниво- под 10% е регистрано  през 2010-2011 одина, когато управлява ГЕРБ.

В програмата на ГЕРБ се предлагат мерки за борба с телефонните измами, които са стигнали драстични размери - 6,7 млн.лева материални щети през 2015 година. "68% от заловените получиха условни присъди и това е един от най-големите проблеми този вид  престъпност да се шири", каза Цветанов.