Артилерията на турските въоръжени сили е подложила на обстрел четири региона в Северна Сирия в рамките на мерките за реагиране на трансгранични заплахи, заяви пред Анадолската агенция министърът на националната отбрана Исмет Йълмаз, цитиран от ТАСС.

По думите му срещу територията на Турция е бил изстрелян минометен снаряд от силите на партията "Демократичен съюз" и на Кюрдската работническа партия (ПКК). Във връзка с открития огън срещу страната, в рамките на мерките за реагиране, е бил даден отговор с цел възпиране.
 
Батарея гаубици в провинция Килис е открила огън срещу елементи (бойни единици), открити в регионите Мараназ, Сиджарназ, Тал Рафат и летище Менах, пише БТА.
 
Телевизия Ен Ти Ви, цитирана от ТАСС, съобщи, че за последните две денонощия турската артилерия е дала 100 залпа по 50 цели в Сирия недалеч от границата.
 
Военното летище Менах в момента е под контрола на кюрдските Сили за защита на народа (YPG, въоръженото крило на "Демократичния съюз"), които направиха опит да напреднат на север към град Азаз на 10 км от границата с Турция.
 
Във връзка с това артилерията, която има ефективен обсег 40 км, е нанесла удари по позиции на кюрдските сили близо до базата Менах.