От около 20 дни два рода – от Кърджали и съседното село Петлино, били във война за момиче. Това разкриха по повод убийството в района на пазара в Кърджали пред 24rodopi.com отлично осведомени източници. Става дума за 17-годишно момиче от Кърджали. Малко след 12.00 часа след кавга за похитено момиче, тийнейджър простреля смъртоносно 30-годишния Махмуд Р. Окръжна прокуратура-Кърджали извършва разследване по досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, се казва в съобщение на прокуратурата.


В съобщението се казва още: „Около 12,30 часа след възникнал скандал между две лица близо до Общинския пазар в гр. Кърджали имаше смъртен случай. Двамата мъже си разменили удари с ръце, след което последвали няколко изстрела с оръжие. В резултат на това единият от участниците в скандала – М.Р., на 30 г. от село Петлино, община Кърджали беше ранен, а по-късно почина в болницата. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали се провеждат неотложни процесуално действия, установяват се лицата, станали свидетели на инцидента и се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия се казва в съобщението до медиите от пресцентъра на институцията".


"В средата на януари братът на убития днес Махмуд - Рафет, познат още като Райчо, отвлече момичето", разкриха запознати.
Убийството в Кърджали днес е заради изчезналата 12-токласничка Силвия Д., съобщиха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Тийнейджърката била обявена за изчезнала от родителите си на 14 януари. Те посочили за похитител Рафет Н. от село Петлино, познат още като Райчо. Той е брат на убития днес Махмуд Р., на 30 години.


Майката на Силвия я оставила в утрото на 14-ти януари пред училището. Имали уговорка да се срещнат след учебните часове, към 13.30 часа. Майката напразно чакала дъщеря си пред училището, на улица „Булаир". Звъняла й, но мобилният телефон бил изключен. Късно вечерта от фамилията в Петлино позвънили на родителите на Силвия и им казали да не се притесняват, защото момичето било при тях. На следващия ден майката на Силвия подала жалба в полицията, в която твърдяла, че дъщеря й е изчезнала. Служители на Районното управление на полицията в Кърджали няколко пъти посещавали посочения адрес в Петлино, но там не били открити нито Райчо, нито Силвия.