Вирусът Зика, който парализира света е измама, твърдят медици и журналисти в Бразилия – страната, от която тръгва „епидемията“ от микроцефалия, пише Pravda.ru, като се позовава на техните изводи, според които този вирус, както и много други в последно време, са измислена история на мултинационалните корпорации, които се опитват да скрият своите престъпления и да всеят паника на планетата.

Той отбелязва, че вирусът Зика, който сега се обвинява в раждането на деца с микроцефалия (недоразвит мозък), е известен от края на 40-те години на миналия век и тогава е предизвиквал само леки заболявания. Защо сега този вирус се обвинява в сериозни генетични нарушения?

Това е номер и лъжа на учените, които днес работят за определени корпорации, твърди авторът. Към заболяването на плода от микроцефалия в утробата на майката водят редица фактори, пояснява авторът, а в Бразилия това е неконтролируемото използване на пестициди. Бразилия е световен лидер по тяхното използване.
Съдържащите се в пестицидите химически вещества атразин и меолахлор предизвикват задържане на ръста на плода и появата на бебета с малка глава, се казва в едно от медицинските изследвания, цитирани от автора.

По данни на агенция Reuters поне четири чужди производители продават пестициди в Бразилия без лиценз на своите вътрешни пазари. Това са компаниите BASF, DuPont, Monsanto, Nufarm, Syngenta, Adama, FMC y Nortoх. И това е много удобно – да се прехвърли вината на вирус, за да се избегне наказание за ужасяващите вродени дефекти, получени от прилагането на продукциите им. Стигнало се е дотам, че отделни градове и медицински институции в Бразилия подават съдебни искове с настояване за обезщетение за нарушаването на правилата за безопасност.

Причината за микроцефалията се крие и в масовата ваксинация на бременни в Бразилия срещу грип и коклюш (Tdap). Фармацевтичните компании нямат доказателства за безопасността и ефективността на тези ваксини за бременните и плода, няма данни и за възпалителните процеси, които могат да предизвикат тези ваксини. Тестовете, проведени в САЩ, не са правени върху хора, отбелязват бразилските лекари.

Един от тях, от щата Пернамбуко, е направил извод, че не вирусът Зика, а ваксините за бременни провокират раждането на деца с недоразвит мозък. В този щат също се подават съдебни искове.

Източник: megavselena.bg

Автор: resumenlatinoamericano.org