15-годишна ученичка от Хонконг пусна на страницата си в социалната мрежа Instagram снимка от покрива на небостъргач. И после скочи от там и се самоуби, пише "Мирър". Според сведения на нейни познати хлапачката се е скарала с майка си заради оценките в училище.И като последен аргумент младата дама е избрала "скока в нищото", хвърляйки се от покрива на 25-етажна сграда в Хонконг. Медиите успели да разберат фамилията на момичето- Хуанг. Малко след трагедията обаче на масова критика бяха подложени съучениците на момичето. Те са видели снимката в социалната мрежа, но не са алармирали нито учителите си, нито родителите на момичето.

Хуанг е била върла фенка на това, което се нарича "руфтопинг"/рисковани снимки на края на различни покриви/.Сред почитателите на подобно движение най-много се ценят снимките от покривите на небостъргачи. Е, ако направилите ги оцелеят и стигнат до компютрите си да ги качат.






Приятелките на момичето почнали да алармират учителите едва след като тя почнала да им праща прощални съобщения в WhatsApp.
Полицията разбрала на прощалните съобщения и по тревога се изнесла към мястото на събитието.Но момичето вече било скочило. Намерили я мъртва на козирката на седмия етаж. Предсмъртно писмо не е намерено.

В знак на траур на територията на училището, където е убила Хуанг, всички продължават да ходят с бели лентички. А на асфалта в двора има надпис RIP/почивай в мир/./БЛИЦ