Любопитна табела върху нова жилищна сграда в София привлича вниманието на гражданите, пише „Флагман”. Тя се намира на ул. „Ангел Войвода” 38 в квартал „Хаджи Димитър”.„На вниманието на кандидат купувачите!! Преди да са ви подвели да купите имот в тази сграда, моля обадете се: 0888 26 56 04”, пише на табелата на първия етаж на постройката.

На посочения телефон отговоря човек, който се представи като Ромео. Той коректно обясни какъв е проблемът.

„Който ви продава нещо и ви казва, че всичко е платено – ви лъже. Трябва да вземете това под внимание – ако купувате нещо, ще трябва да се включите в довършването на сградата с горе-долу десетина процента от цената, която ще платите”, обясни Ромео.

Проблемът бил, че сградата е недовършена и има само акт 14. Постройката няма асансьор, ВиК, нито трафопост.

Около 200 хиляди лева били нужни за довършителните работи.

„Който си купи имот, трябва да знае, че ние сме една група собственици, направили сме си едно дружество и се събират пари да си завършим сградата. Ако купувате, ще трябва да се включите. Около 10% от цената трябва да се добави”, каза още собственикът от злополучната постройка.

Проблемът се задълбочава от факта, че от 24 собственици само 14 плащат за довършителните работи, а другите 10 – не.

Затова и ако някой продаде имот от сградата, казусът ще стане още по-сложен, особено ако новият собственик не е запознат с реалната ситуация, коментира Ромео.