Управляващи и опозиция се разбраха да променят дневния ред на утрешното пленарно заседание и първо да гледат данъчните закони, а след това проекта на държавния бюджет за 2019г. Това стана след председателски съвет и прекъсване на извънредното пленарно заседание, поискано от лидера на БСП Корнелия Нинова.

В проектопрограмата за утре се предвиждаше депутатите да дебатират първо по предложената от правителството проект-сметка на държавата за следващата година, след като тази вечер бъдат изчетени докладите на всички парламентарни комисии.
Решението на председателския съвет съобщи пред журналисти председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.Постигнахме компромис и съгласие през утрешния ден да продължим първо с второто четене на промените в закона за корпоративното подоходно облагане, а след това с първото четене на държавния бюджет, обясни тя.

За тона по-рано в пленарната зала Корнелия Нинова посочи, че не е бил нормален и това не е равнището на институцията "български парламент", каквато БСП би искала тя да бъде.
Затова направихме този председателски съвет, за да няма утре подобен тон в залата, коментира и Стоянова.