Необходими продукти:

червено вино – 700 мл коняк
– 50 мл захар
– 3 супени лъжици лимон
– 1 брой портокали
– 1 брой ябълки
– 1 брой канела
– 1 пръчка /може да се сложи праскова, ягода/

Начин на приготвяне:
Измийте старателно всички плодове. Разрежете портокала на две, изцедете сока на едната половина, а другата нарежете на едри кубчета, като не го белите. Нарежете всички плодове на еднакви по големина кубчета и ги прехвърлете в голяма кана, с вместимост минимум 1,5 литра. В каната към плодовете добавете изцедения портокалов сок и захарта, след което добавете коняка, а накрая и пръчката канела. Разбърквате добре до разтопяване на захарта. Добре е да оставите каната за два часа в хладилник, за да се смесят вкусовете. Накрая добавете червеното вино. Сангрия се съхранява в хладилник, важно е да бъде много студена, за да бъде истински освежаваща. Когато сервирате Сангрия слагайте в чашите и парченца плод, тъй като плодчетата поемат вкуса и аромата на виното и са много вкусни!