Вандали нанесоха щети върху сградата в Facebook в Хамбург, чупейки прозорци, хвърляйки боя и изписвайки със спрей "Facebook dislike" на една от стените, съобщава полицията в германския град, цитирана от Ройтерс.

Атаката е извършена през нощта от 15-20 души, които са носили черни дрехи с качулки, коментират органите на реда. Започнало е разследване по случая.

Говорителят на Facebook обяви, че никой не е пострадал по време на инцидента. Той заяви, че не може да коментира какви са потенциалните мотиви за нападението.

Ръководството на Facebook в Европа е обект на разследване в Германия във връзка с неуспеха на социалната мрежа в премахването на речта на омразата и расистките обиди.

Разследването беше обявено миналия месец, след като германски политици и известни личности изразиха притесненията си относно коментарите в социалната мрежа, насочени срещу чужденците в Германия. Това се случи в момент, в който страната не успява да овладее вълната от бежанци, която преминава границите ѝ.

Мартин От, главният управляващ директор на Facebook, който отговаря за операциите ѝ в Северна, Централна и Източна Европа, може да бъде подведен под отговорност за провала с премахването на обидите. 

Още новини за технологичните компании можете да прочетете в Investor.bg