Шофьор на фирмен бордови бус превъртя в събота следобяд и устрои убийствена гонка из селата, информира с кадри читател на Марица.бг.

На заснетото клипче се вижда как служителят на „Пътища“ АД дава газ до ламарината и изпреварва къде що види по пътя. Залепих се за малко до него, за да го снимам, но се отказах, когато километражът превъртя 150, пише Стоян Петров. Караше като обезумял, движеше се нонстоп в лявата лента и се

залепваше опасно на капака на всеки, който му се изпречи на пътя, разказва читателят на „Марица“.

Родеото със служебния автомобил на пътностроителната фирма започнало още в село Кръстевич на граница между Пазарджишка и Пловдивска област.

 

Мина на сантиметри от колата ми с бясна скорост

Натиснах клаксона, за да му дам сигнал, че върши невероятни глупости, но шофьорът ми отвърна със среден пръст, описва безумието на пътя г-н Петров. Според него е истински късмет, че въпросният джигит не е катастрофирал.

Срещнахме оранжевото камионче още веднъж в село Строево, явно беше стигнало там далеч преди нас, защото шофьорът вече си бе взел бира от селския магазин и почиваше.

 

Не знам за какво спорят по онзи „данък уикенд“ шефовете на фирми, но е добре самите те да знаят какви ги вършат шофьорите със служебните си автомолбили в събота и неделя.


По целия път до Пловдив не срещнахме патрули на КАТ или ДАИ. Първите камери в този участък са чак на Карловско шосе, след отклонението за магистралата, което дава увереност на джигитите, че са ненаказуеми“, коментира Стоян Петров. /Марица.бг