Възможно е в най-скоро време ВМЗ – Сопот да достигне персонал от 3000 души, тъй като непрекъснато се назначават нови хора. Осигурени са договори за работа, обновяват се старите цехове, разширяват се производствените мощности. Това заяви в Пловдив заместник-министърът на икономиката Любен Петров на организирана среща с бизнеса от региона.

"Сключените договори до момента гарантират стабилна работа на завода и се надяваме с възстановяването на старите цехове, да може все повече да отговаряме на нарастващите заявки на фирмите", каза Петров.

До няколко месеца се очаква в завода да дойдат специалисти и да започне внедряването на нови технологии във възстановяваните в момента два цеха.След като това се случи, ВМЗ може бързо да изплати задълженията си към държавата, НОИ и община Сопот, допълни зам.-министърът на икономиката.

Любен Петров каза още, че се търси стабилен баланс между редовното изплащане на заплатите на работниците и повишаването на трудовата дисциплина, на сигурността и охраната в завода.