41 стръка канабис, засаден в саксии, торове и земеделски инвентар за отглеждането на растенията, както и известно количество суха марихуана, това са открили полицаите в къщата на тъста на зам. кмета на Кресна Валентин Стоичков.

Стая в мазето, пригодена и работеща като лаборатория за отглеждане на канабис, е била оборудвана с въздуховоди, лампи, на стр. трансформатори. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е задържан мъж от Кресна, като по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354В, ал. 1 от НК, съобщиха вчера от полицията, съобщава struma.bg

“Има привлечен като обвиняем, определена му е парична гаранция от 5000 лв.”, заяви ръководителят на Районна прокуратура – Сандански Николай Захманов, който запази името му в тайна. Според неофициална информация обвинение за нарколабораторията е повдигнато на Георги Я. Той е внук на собственика на къщата – 80-годишният бивш военен Борислав Богоев, но живее в друга къща със семейството си. Разследването по случая продължава.

Междувременно при друга операция срещу наркоразпространението санданските полицаи задържаха 50-годишен шофьор от Бургас да превозва канабис. Лекият автомобил е спрян вчера сутринта в землището на с. Левуново и при извършеното претърсване са намерени и иззети две чанти с пакети, опаковани със стречфолио, съдържащи суха, зелена тревиста маса канабис с общо тегло около 11,050 кг. Водачът на автомобила е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.