Необходими продукти:
8 картофа
75 г краве масло
10 скилидки чесън
галета
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и във всеки картоф се правят прорези на разстояние от около 3-4 мм един от друг. Подреждат се в намазана с олио тава с разрезите нагоре. Върху картофите се слагат тънки резенчета масло. Пекат се около 25 минути в силно загрята фурна.
След като се извадят, се поръсват с морска сол и черен пипер. Във всеки прорез на картофите се слагат тънки резенчета чесън. Поръсват се с галета и отгоре отново се слага масло. Връщат се във фурната за около още 20 минути. Сервирайте със сосове.
Прочетете още
- 21:00 Пловдивски шофьор провокира водач на камион на магистрала "Хемус" ВИДЕО
- 17:00 Огнен ад край Добрич: Коритото на река гори, гората е следваща СНИМКИ
- 18:00 Катастрофа и разпиляно жито блокираха пътя Пловдив – Карлово, моторист е ранен
- 19:00 Мъртва змия на Гребната база в Пловдив предизвика бурна дискусия