39 години вече работя като адвокат, но такова чудо - заседание в болница не съм виждала. Това заяви защитничката на Иван Евстатиев Ташкена Колчева. 

По разпореждане на Районния съд в Панагюрище мярката за неотклонение на Иван Евстатиев ще се гледа днес от 14 часа в Областната болница, където бившият кмет на Стрелча и на Пазарджик е настанен след прекаран инсулт.

Ташкена Колчева се надява да успее да издейства по-лека мярка на своя клиент. "Две независими експертизи, назначени от съдията потвърдиха, че той не може да остане в ареста предвид здравословното мусъстояние. Затова смятам, че съдията ще постанови промяна на мярката за неоклонение", коментира Ташкена Колчева.

Стрелчани се заканиха да дойдат с автобуси пред болницата, за да протестират срещу исвобождаването на Евстатиев от ареста.  Колчева се надява заседанието да протече в спокойна атмосфера, предвид предвидиния протест на стрелчани. Надявам се съдия като е разпоредила делото да се гледа в болницата да се е погрижила за реда, добави адвокатката.