Обрушването на скали заради поставянето на предпазни мрежи е причина за преиодични задръствания на движението по пътя между Асеновград и Бачково, съобщи дежурният в Областно пътно управление Пловдив. 

Трафикът допълнително се затруднява и от ремонта на тунела, намиращ се непосредствено преди входа на село Бачково. Той е затворен за преминаване и в двете посоки, а движението се пренасочва по обходен маршрут, встрани от тунела. 

От днес този пътен участък се обезопасява и от рушащи се от склоновете скали като се поставят предпазни мрежи, уточняват от пътното управление. Оттам уверяват, че има поставена сигнализация и служители, които са ангажирани с обезопасяването на преминаващите хора и автомобили. Заради предстоящите празници обаче има засилен трафик към Бачковския манастир, а това на моменти е причина за задръствания в движението.

Ремонтът и на трите тунела между Асеновград и Смолян трябва да приключи до 30 юни тази година. В тях ще бъде подменена хидроизолацията, ще се подобри отводняването, ще бъде поставена нова асфалтова настилка и тротоарни блокове, както и нова облицовка и осветление. Реконструкцията на съоръженията е в обхвата на лот 14 по програма „Транзитни пътища V“. Изпълнител на строителните дейности е „ИСА 2000“.