С един час да се увеличи работното време през летния и зимния сезон на заведенията в Пловдив. Това искане до кмета Иван Тотев ще внесе Еньо Енев, който е председател на сдружението на ресторантьори и хотелиери "Тракия" Пловдив и член на Управителния съвет на Българска хотелериерска и ресторантьорска асоциация.
Вместо до 23 часа, както е сега, кръчмарите искат да работят до полунощ през лятото, а през зимата времето да се удължи до 23 часа.
"През летния сезон след 21.30 още е светло и топло. Хората излизат да хапват по ресторантите по-късно. В писмото си ще опишем и други мотиви и какви ще са ползите на бранша и на общината от такова едно действие", каза Енев.
Идеята е заведенията, които искат да останат отворени и след полунощ, да преминават през задължителната процедура по издаване на разрешително за удължено работно време.
От сдружението ще поискат до 12 през нощта по най-търсените линии да пътуват и градските автобуси, които да обират последните клиенти от заведенията. "Така хората няма да зависят само от таксиметровите шофьори, а ще разчитат и на обществения транспорт", обясни Еньо Енев.
"За ресторантьорите е много приятно да се работи до късните часове без разрешителен режим, а какво ще правят нормалните хора, които си лягат в 22 или 23 часа", коментира един от собствениците на заведения в Пловдив Борис Николов. Според него, който иска да работи с удължено работно време, трябва да отговаря на нужните критерии. /Марица.бг