Областният управител Здравко Димитров имаше поредната делова среща в Санкт Петербург. След като вчера обсъди с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова съвместни мероприятия, касаещи успешното представяне на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година и възможностите за международен културен трансфер, днес той се срещна със заместник-губернатора на Санкт Петербург Сергей Николаевич Мовчан. 

 
Двамата обсъдиха възможностите за подобряване на търговските отношения между Санкт Петербург и Пловдив.

Мовчан отговаря за търговско - промишлените взаимоотношения и координира работата на комисиите по индустриална и иновационна политики и по развитие на бизнеса и пазара на Санкт Петербург. 

Мовчан заяви, че интересите от руска страна са в посока на търговията с плодове и зеленчуци, продуктите на българската консервна промишленост, както и към пазара на недвижими имоти. Потенциал има и в развиване на спа туризма у нас. 

Заместник-губернаторът заяви, че е много доволен от срещата си със Здравко Димитров и държи да се възобновят двустранните търговски взаимоотношения.
 
От своя страна Областният управител покани Мовчан на посещение с делегация в Пловдив и областта. Очаква се визитата да бъде планувана за пролетта на 2016 година.