Гигантски задръствания в Пловдив карат шофьорите да чакат толкова дълго в тапите по кръстовища и оживени булеварди, че вече имат време даже да сменят спортните дрехи с костюм за делова среща.


Преди минути, заседнал в задръстването бизнесмен на бул. „Христо Ботев” излезе от колата и извади костюм на закачалка. После спокойно си съблече пуловера, надяна сакото и грижливо сгъна дрехата на задната седалка, след което се качи отново зад волана, без през цялото това време да му се наложи да премести автомобила дори със сантиметър напред.


Близо час вече коства придвижването например от кв. „Изгрев” до Централна гара. Колите, които опитат да избегнат натоварения трафик по ул. „Гладстон”, попадат в капан на Сточна гара. Там в момента работници с вишка са блокирали дясната лента за завоя към бул. „Цар Борис III Обединител” в посока от Военна болница към гарата. Потокът е само в другите две ленти, в тапата се чака поне 20 минути, а включването от страничните пресечки е почти невъзможно.


От няколко дни задръствания има на много ключови кръстовища в града, където се прави пренастройване на светофарните уредби.