Млад батановчанин загина при скандал в Англия. 19-годишният Денис Петков, популярен юноша на „Миньор 1919“, е бил наръган по време на вечерна свада с участие на български роми на Острова, съобщава  ZaPernik.com.
Престъплението е извършено късно снощи в английско градче, където петима български роми вдигат луд скандал и с нож наръгват смъртоносно Дани. Кървавата драма се разиграла след 22 часа българско време, тъй като Денис е разговарял в този час с приятел от Перник.


19-годишният Денис, който е от  Батановци, Пернишко, отишъл в Англия на гурбет със свое приятелче през месец януари тази година. Убийците – български роми, са заловени и ще бъдат съдени по бързата процедура в Англия.

Приятели на Денис са потресени и скърбят за него. „Убиха Денис…къде е Господ…завинаги един от нас !!!!!“, тъгува най-големия Атакист в Батановци Милослав Милчев – Мило.

„Почивай в мир,Денка !Дано си на по-добро място“, черна лента постави Благовест Танков.

„Ето, че си отиде още един уникален,луд, див, непоправим и неповторим човек. Думите са излишни.. Денка дано си на едно много по-хубаво място! Почивай в мир“, опечалена е Вивиан Цанкова.

Всички приятели на Денис са шокирани от новината и не могат да повярват за загубата му.