На изключително зверска катастрофа станаха свидетели зрителите на финалното състезание на Формула 3 в Макао. Болидът на германската състезателка София Фльорш прелетя през оградата и се заби постамент за оператори и фотографи.

Според информациите 17-годишната Фльорш е получила сериозни наранявания. Състезанието беше спряно заради инцидента и подновено едва един час по-късно.

Като цяло има общо седем ранени. Сред тях има два фотографи и един оператори. Те са стояли върху вишката, в която се блъсна германската състезателка.

 

Пистата в специални административен район на Китай постоянно е критикувана от състезателите. Трасето е прекалено тясно, няма място за изпреварване. Преди година на същата писта загина мотоциклетист.

София Фльорш е считана за един от големите германски таланти в автомобилния спорт и не само сред представителките на нежния пол. От тази година тя се състезава за Ван Амерсфуут Рейсинг.

„София беше откарана в болницата. Тя е контактна и според лекарите, които я прегледаха на пистата, няма фатални наранявания. Сега очакваме резултатите от пълните медицински изследвания“, обявиха от отбора й пред медиите.