79-годишната звезда от филма „Сенките изчезват на обед” – актрисата Александра Завялова е била убита в апартамента си в Санкт Петербург от собствения си син Пьотър. Той умъртвил майка си два дни преди на отпразнува 80-годишния си юбилей и вече е направил самопризнания.Според съседите актрисата и синът й живеели в бедност и често се карали. А когато Пьотър злоупотребявал с алкохола, пребивал възрастната жена. Не е изключено 79-годишната Завялова да е станала жертва на поредната пиянска свада.

Освен син, Завялова има и дъщеря – Татяна, от брака си с художника Дмитрий Бучкин. Пьотър е от втория й брак с американски бизнесмен, депортиран от СССР, тъй като е бил заподозрян в шпионаж.

Завялова е заслужила артистка на Русия и е изиграла главните роли в 13 съветски и руски филма, сред които „Сенките изчезват на обед”, „Альошкина любов”, „Хипократова клетва”.

За последен път тя се появи на екрана през 1992 година в многосерийния филм „Белите дрехи”, заснет от киностудията „Беларусфилм”, където нейни партньори са Валерий Гаркалин и Жанна Епле.