„Най-важното, което трябва да запомним, е че никога кората на плода или зеленчука не трябва да блести - да няма някакъв блясък, който се получава от пръскане с нещо. А е хубаво в магазините да избираме плодове и зеленчуци, които нямат хубав търговски външен вид. Никога кората на цитрусовите плодове не трябва да е бляскава“, обясни д-р Симеонов.
Той коментира, че здравословното хранене никога не е било скъпо удоволствие. „За мен лично здравословното хранене е вегетарианското хранене. Иначе това, което предлагам на хората като хранителни режими, е индивидуално и само за тях. И предвид, че над 90% от хората са месоядни, включвам в програмите им месо“, каза още диетологът и посочи, че в дневното меню винаги трябва да има протеин, въглехидрат и мазнини.
Д-р Симеонов посочи, че най-честата грешка на българина винаги е, че или не закусва, или не обядва понеже е много зает и много работи, а вечерята му е най-стабилното хранене. „Нехраненето прави така, че човек да пълнее. Неправилното съчетание на някои продукти и яденето на големи количества въглехидрати и храни, които съдържат много захари и мазнини, също водят до напълняване“, коментира той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”