София. От 1 март 2020 г. можем да очакваме следващо увеличение на заплатите на шофьорите от градския транспорт. Това каза зам.-кметът на София Дончо Барбалов след среща със синдикатите във връзка със заплатите на шофьорите от градския транспорт, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Барбалов обясни, че тригодишната програма за увеличение на заплатите на шофьорите от градския транспорт, която ще бъде предложена за гласуване в Столичния общински съвет, ще стартира от 2020 г. „Тоест, от тогава броим три години напред, за да дадем хоризонт на всички, които ще работят в двете дружества – столичния авто- и електро транспорт. За да може шофьорите да са спокойни, че ще получават добри доходи за една много важна работа, която виждат за доброто на града“, обясни той. Зам.-кметът посочи, че от 1 март 2020 г. може да се очаква следващото увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт.
На въпрос дали се е облекчил трафикът в бус лентите след въвеждането на камерите, Бабралов подчерта, че това се е случило. „Облекчаваме движението на градския транспорт, облекчаваме работата на шофьорите и успяваме да спазваме графика. Надявам се скоро да успеем да вземем и мерки за скоростта, тъй като тя е сериозен проблем за някои от булевардите“, обясни той.
Цветилена СИМЕОНОВА