Благоевград. Истинският мед се познава по вкуса и аромата. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Димитър Манов, пчелар и председател на Пчеларско дружество „Пчела-2018“ – Благоевград. Той коментира, че много често, когато купуват пчелен мед, хората си задават въпроса дали е качествен и истински. „Важно е да се консумира истински пчелен мед, но не е лесна задача да се различи“, посочи Давидко Манов. Той добави, че различаването на истинския мед е много сложно и относително. „Истинският мед дращи на гърлото, когато се опитва. Това се дължи на киселините, които съдържа. Те са една от най-важните съставки на меда“, каза още Давидко Манов. Пчеларят посочи, че най-добре е да бъде разтворен в хладка вода, защото тогава организма го приема най-бързо и се усвоява на 100%. По този начин организма не изхвърля нищо от него“, заяви Давидко Манов.
Денис НИКИФОРОВ