Разработените продукти са четири интегрирани учебни програми, релевантни за трансграничния регион и съществуващите начини за валидиране на професионалните умения за 4 професии - готвач и барман, сервитьор и ресторантьор и хлебар-сладкар. Създаден е Трансграничен център - Добрич със секция за професионално обучение и консултации за трудовия пазар в трансграничния регион. Обновени са демонстрационна зала и учебна кухня, издадени са също кратки ръководства с фокус върху мобилната заетост в трансграничния регион по отношение на права и регулации, как да се намери работа и какви обучения са организирани в пограничния регион. Проведени са пилотни курсове за професионално обучение и умения за трите професии. В курсовете са се включили 51 участника от цялата страна. Направена е оценка на меките умения и обучение за подготовка за мобилност на работната сила. Участниците са били разпределени в четири групи, общо 106 души от цяла България. През месец март е проведена Трансгранична трудова борса за кулинарния и ресторантьорския бизнес в Добрич с участието на 90 души от България и 10 от Румъния. Организиран е работен семинар за изграждане на капацитета и учебна работна среща с румънски и български преподаватели от кулинарния бранш, представители на образователни институции. Участвали са 24-ма души от България и 16 от Румъния. Партньори в дейностите са Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ - Добрич и Сдружение „Избери своята професия“ към Центъра за професионално обучение в румънския град Констанца.
Жулиета НИКОЛОВА