Според народните обичаи на втория ден от Коледа празничната атмосфера продължава. Хората се събират, слагат богати трапези с месни ястия, вино и хляб. Именно за това важен акцент в програмата ще са традициите, свързани с трапезата и ястията за празника. Един от най-известните кулинари в страната Ути Бъчваров в демонстративно кулинарно шоу ще приготви за посетителите на площада задължителното за Коледа свинско месо. Майстор-готвачът Николай Боруков ще осигури за посетителите гарнитурата фасул по специална рецепта. Майстор-пекарят Димитър Йолтов ще се погрижи за хляба на трапезата. В общоградския празник ще се включат още Младежкият център и Националният алианс за работа с доброволци.
В следобедните часове на открита сцена празникът ще продължи с концерт на Певческо дружество “Ангел Букорещлиев“, трио „СИРУН “ , танцов спектакъл на Сдружение за култура, изкуство и спорт „Немезида“ и др.
За сигурността на гражданите ще се грижат служителите от „Общинска полиция“.