Дупница. Първоаприлски кулинарни занимания са проведени в Центъра за обществена подкрепа в Дупница. Това съобщи за ,b>Радио „Фокус” – Кюстендил Димитър Шопов, психолог към центъра. По думите му на 1 април, не на шега, в Центъра за обществена подкрепа – Дупница беше проведен кулинарен уъркшоп за здравословно хранене. Участниците се потопиха в магическия свят на здравословните вкусотии, като са демонстрирали как се приготвя впечатляваща небцето храна, която не изисква сериозно приготовление или термична обработка. Децата са научили как се приготвят здравословна закуска със семена от чия, шоколадови мъфини, детско тирамису и торта с маслен крем и покритие от фонданово тесто. Малките кулинари са се представили отлично с приготовлението на детското тирамису и закуска със семена от чия и ядки. Уъркшопът е завършил с похапване на вкусотии и тост с меден сок от борови връхчета.
Венцеслав ИЛЧЕВ