Кюстендил. Строго се съблюдават изискванията за здравословното хранене на учениците в Кюстендил. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Луиза Бъзовичка, главен технолог в Общинско предприятие „Ученическо хранене” към Община Кюстендил. По думите ѝ здравословното хранене е приоритет в приготвянето на подкрепителните закуски и обедното меню. „Там, където ние отговаряме на производството, правим абсолютно всичко по отношение на изискванията. Продуктите, влагани в обяда и закуските, отговарят на браншовите стандарти или по БДС. Спазваме наредбите, има определени лимити, които децата трябва да приемат при определен режим на хранене. Всичко се пресмята и след това съчетаваме храните, които трябва да бъдат разнообразни”, каза Луиза Бъзовичка. По думите ѝ при храненето се набляга и на пресните плодове и зеленчуци. Седмичното обедно меню се изготвя и се публикува на интернет страницата на Община Кюстендил, разпространява се и във всяко едно от учебните заведения.
Венцеслав ИЛЧЕВ