„Пакетите са две нощувки с новогодишна вечеря за 450 лв. 1 автобус с група от 50 души вече потегли от Видин за Крагуевац“, каза Антов. В масовия случай видинчани предпочитат да пътуват с личните си автомобили до Зайчар, който е на 50 км от Видин или до Неготин, който е по близко до Видин – само 30-тина километра. „Там предварително си запазват стая в хотел – 1 нощувка. Още през ноември се резервират маси в различни заведения за новогодишната нощ. Вечерята е около 30-40 евро на човек“, допълни Антов.
Той посочи, че сръбските ресторанти са предпочитани заради качествената храна, която се поднася и обслужването. „Месото в менюто е производство на местни фермери. Предлага се печено прасенце, или месо печено на жар, плескавици, наденици, червени чушки, обилно полети със зехтин, различни разядки, направени с каймак, сметана и маслини. Хлябът, който се сервира е прясно изпечен“, заяви Николай Антов. Според него заради тази качествена храна и живата музика във всеки ресторант интересът към сръбските заведения не секва за поредна година.
Анна ЛОЗАНОВА