1 кг. зелен фасул, 150 грама лук, 4 яйца, 130 гр. масло, 1 връзка копър, сол и пипер на вкус. Ястието се сервира със сос "Саримсагли гатиг" (кисело мляко с чесън).
Зеленият фасул се измива, нарязва се на малки парченца и се вари в подсолена вода, след което се прецежда и обилно се изплаква. В голяма купа се разбиват яйцата, добавя се нарязаният копър, сол и черен пипер на вкус. Лукът се нарязва на пръстени и се запържва в масло. Към него се прибавя свареният зелен фасул и разбитите яйца. Гответе на фурна или на тиган със затворен капак до готовност.
Полейте ястието с масло и сервирайте със сос от кисело мляко със счукан чесън.
Росица АНГЕЛОВА