Варна. Трябва да работим за разнообразяване на предлагания туристически продукт през летния сезон. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара. „В края на годината с представители на бранша коментирахме необходимостта от повишаване качеството на обслужване, за разнообразяване на предлагането с повече преживявания и събития, които носят настроение. Като че ли отстъпихме от тези богати фолклорни програми, които предлагахме навремето“, посочи проф. Стоян Маринов. Той даде за пример българската кухня, за която се говори много, но в повечето обекти, предлагащи ол инклузив, тя отсъства. „Има и добри практики – обекти, които организират тематични вечери, свързани с българската кулинария“, добави проф. Стоян Маринов. По думите му добра инициатива е идеята за развитие и промотиране на черноморската кухня, която набира популярност. Проектът „Черноморска кухня“ бе представен от ресторантьора и хотелиер Желязко Каракашев по време на последното издание на Черноморския туристически форум във Варна. Чрез този проект ще се работи в посока популяризиране и развитие на гастрономическия туризъм в страните, попадащи в акваторията на Черно море. „Дано идеята бъде реализирана, за да направим нещо съвместно с останалите черноморски държави, с което да разнообразяваме предлагането и да ставаме по-атрактивни и в тази посока“, заяви проф. Стоян Маринов.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА