Гостите и жителите на празника бяха поздравени от кмета Николай Мелемов и неговите заместници Венера Аръчкова и инж.Мариана Цекова. Събитието уважиха председателят на Общинския съвет инж. Данчо Киряков и Денислав Костов, директор на ОД на ДФЗ в Смолян. „Широка лъка е място, където може да стане този празник, който се утвърждава вече трета година. По този начин се рекламират уникалните местни продукти, както и прочутото родопско гостоприемство”, коментира Мелемов. В категория „месни продукти” за трета поредна година първото място бе присъдено на Тодор Чакъров. На второ и трето място се наредиха мезетата на Калин Сираков и Георги Серафимов. За добро представяне награда получи и Георги Згуровски. В категория „млечни продукти” на първо място се класира след гласуването Спас Седянков, а на второ Кирил Габров.
Всички наградени получиха парични награди и грамоти, които им бяха връчени от инж. Цекова, Аръчкова и Костов.
Равносметката след празника беше – изконсумирани 70 кг. суджук, 40 кг. сланина, 80 кг. хляб и изпито 120 литра червено вино. Вкусните мезета бяха приготвени от майстори от Широка лъка, Стикъл и Солища, посочи кметът на Широка лъка Васил Седянков.
Организатори на празника са кметството и читалището в селото.