Варна. В Двореца на културата и спорта се проведе кулинарна изложба с благотворителен базар „Заедно за Никулден“. Първокурсникът Мартин Богданов от Колежа по туризъм в града коментира за Радио „Фокус“ – Варна, че шаранът за Никулден може да бъде представен на празничната трапеза с нетипични добавки като печена тиква и трюфели. „Рибата може да се постави върху канапе от различни зелени подправки, да се напълни с орехи и кестен и да се изпече с бяло вино", каза още Богданов. Заедно с колегите си Марин Жеков и Йоана Стефанова, младият кулинар се представи днес в Двореца на културата и спорта на традиционната за Варна кулинарна изложба с благотворителен базар „Заедно за Никулден“. В нея се включиха още професионални шеф готвачи от заведения и хотели в града и курортите, любители кулинари от читалищата в село Изгрев и в квартал „Виница“, както и ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Асен Златаров“. Събраните средства от кулинарния фестивал ще бъдат дарени на Дома за стари хора „Гергана“.
Диана СТОЕВА