Учениците имаха възможност да се запознаха с етапите на производство, особеностите и многообразието от вина, произвеждани от двете страни на Дунава. Правната рамка, на която всяка една дейност трябва да отговаря и още теми за ролята на сомелиера, сензорния анализ, дегустация на вина, съчетаване на вина с храни. Участниците имаха възможност да посетят една от новите винарски изби в нашия район – „Ялово”, както и най-старата Винарна „Ловико” Сухиндол и на място за се запознаят с производството на различните видове вина. Учениците обучавани по проекта са Диляна Стайкова и Жанет Минчева от 12 клас, Янислав Дамянов, Мария Добрева и Йордан Йорданов от 11 клас, всичките специалност „Кетъринг”. Младежите споделиха, че придобитите знания и умения в това обучение, ще им помогнат, за да бъдат по-успешни и по-добри специалисти в бъдещата си реализация като ресторантьори и сомелиери.
Велико Търново: Ученици от ПГТ „Д-р Васил Берон” се обучаваха за сомелиери и винари в новооткрития Сомелиерски център
Учениците имаха възможност да се запознаха с етапите на производство, особеностите и многообразието от вина, произвеждани от двете страни на Дунава. Правната рамка, на която всяка една дейност трябва да отговаря и още теми за ролята на сомелиера, сензорния анализ, дегустация на вина, съчетаване на вина с храни. Участниците имаха възможност да посетят една от новите винарски изби в нашия район – „Ялово”, както и най-старата Винарна „Ловико” Сухиндол и на място за се запознаят с производството на различните видове вина. Учениците обучавани по проекта са Диляна Стайкова и Жанет Минчева от 12 клас, Янислав Дамянов, Мария Добрева и Йордан Йорданов от 11 клас, всичките специалност „Кетъринг”. Младежите споделиха, че придобитите знания и умения в това обучение, ще им помогнат, за да бъдат по-успешни и по-добри специалисти в бъдещата си реализация като ресторантьори и сомелиери.