София. Цената на агнешкото в магазините варира между 11 и 16 лв. в различните региони на страната. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ съпредседателят на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация Янка Попова. „Цената на агнешкото от години се движи в параметри, които не са толкова изненадващи за крайния потребител, колкото за първичния му производител“, коментира тя и уточни, че както при месото, така и при млякото, се наблюдава по-ниска цена на изкупуване от първоначалния му производител. „В магазинната мрежа цената е по-висока, отколкото би трябвало да бъде“, заяви Янка Попова. Тя обърна внимание, че методите за заблуда са се усъвършенствали, така че е трудно да се разгадае кое месо е прясно. „Затова като браншова асоциация и като производители тази година успяхме и въведохме регулативен режим за българското месо“, изтъкна Попова. „Ако е българско няма как да не бъде свежо, защото в момента сме в кампания, всички производители продаваме агнета, които са предназначени за пазара“, каза още тя. Теодора ПАТРОНОВА Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”