Локомотив Пловдив бе на секунди от това да спечели важни 3 точки в битката за първото място в Група Б на втората осмица. Черно-белите стигнаха до пълен обрат срещу Славия, след като домакините бяха повели в резултата, но в продължението на срещата допуснаха изравнително попадение.

Резултатът откри Цветелин Чунчуков в петата минута. Нападателят препарира Мартин Луков от границата на наказателното поле. В 35-ата минута Димитър Илиев изравни за 1:1. В 54-ата Елитон разстреля Георги Петков за 2:1 за гостите. В 92’отново Чончуков бе в прегръдките на своите съотборници, след като остави точка на стадиона на Славия с изравнително попадение.

Преди началото на срещата се случи нещо рядко виждано. Президентът на клуба от Пловдив Христо Крушарски се появи на терена по съдийски екип и заяви, че иска да свири мача. Босът на „смърфовете“ добави, че иска да „напомпа“ футболистите си за финала в турнира за Купата на България. След това Крушарски седна в официалната ложа до боса на домакините Венцеслав Стефанов, като продължи да носи съдийската фланелка.

В четвъртата минута Дарко Тасевски пропусна топката пред наказателното поле на Локомотив и създаде възможност за стрелба на колегата си Чунчуков. Последва плътен изстрел с десния крак на централния нападател, при който Мартин Луков не помръдна – 1:0 за „белите“.

След няколко минути на добра позиция се озова Георги Йомов. Крилото на домакините се откъсна от отбраната на „смърфовете“, но стреля над целта в аут.

В 23-ата минута гостите бяха близо до куриозен автогол. Пробив на Йомов отдясно завърши с центриране, а Луков отби топката с плонж в тялото на Стивън Езе. За късмет на двамата кълбото се търкулна до страничния стълб и излезе в ъглов удар.

В 28-ата минута Димитър Велковски се размина с красив гол. Бранителят на Славия шутира от пряк свободен удар, но топката разтресе горната греда, след което тупна малко пред голлинията. Последва добавка на Радослав Кирилов, но изстрелът на бившата звезда на Пирин (Благоевград) беше блокиран.

В 35-ата минута Димитър Илиев изравни резултатът. Капитанът на пловдивчани получи добър извеждащ пас от Ален Ожболт и останал сам срещу Георги Петков не сбърка – 1:1.

В началото на второто полувреме славистите създадоха ново положение за гол, което също пропиляха. Чунчуков „открадна“ топката под носа на Кирилов, който се гласеше да направи странична ножица отблизо.
В 54-ата минута Елитон разстреля Георги Петков с чудесен удар, с който не остави никакви шансове на опитния вратар – 2:1 за гостуващия състав.
Малко след като хората на Бруно Акрапович постигнаха обрат в резултата, Момчил Цветанов можеше да направи 3:1 по атрактивен начин. Чико потърси мрежата с воле от малък ъгъл, но топката не порази целта.

Славия – Локомотив (Пд) 2:2

1:0 Чунчуков (4)
1:1 Илиев (35)
1:2 Елитон (54)
2:2 Чунчуков (92)

СЛАВИЯ: 1. Петков, 25. Томбак, 15. Станисавлевич, 38. Гамаков, 19. Велковски, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 35. Йомов, 14. Тасевски, 11. Кирилов, 9. Чунчуков

ЛОКО ПД: 71. Луков, 15. Везалов, 6. Езе, 50. Томашевич, 91. Буна, 61. Елитон, 20. Петрович, 7. Цветанов, 10. Умарбаев, 12. Ожболт, 14. Илиев