Бойко Борисов пристигна в Пловдив, където се срещна с жените на ГЕРБ под тепетата. На събитието присъства кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева, както и еврокомисарката Мария Габриел.

В залата в хотел „Империал“ също така е и Иван Тотев и Дани Каназирева.

Бившият премиер разкритикува действията на служебния кабинет и президента Румен Радев по няколко казуса.

„Дойдох по Тракия, едно време беше гордост, сега е превърнато в опасно съоръжение. Месеци наред няма една сменена мантинелата. Десислава Христова, шефката на АПИ коментирала, че това, че нейната заплата е толкова висока било заради нашето управление. Ами да, два пъти се увеличиха доходите по време на нашето управление. Извинявайте, че съм виновен за вашата заплата. Има рекордна смъртност от катастрофи и починали от ковид. Средно по 100 човека на ден българи почиват и това все едно го няма и не се е случило, никаква ваксинация и ваксинационните планове. Цяла Еврова отвори, защото са се ваксинирали. Българите гинат защото Кацаров и Румен Радев експериментират с нов модел. Починалите ги слагат най-отдолу, все едно не съществуват“, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че случаят със заседналия кораб край Камен бряг е показателен за това какво е положението в държавата.

„Корабът сега потъва, така както потъва илюзията в обществото, че Радев и неговите хора могат да управляват. Това е кристален образ на безхаберието им. За един умрял делфин, при моето управление, протестираха седмици наред еколози, а сега какво се е променило? Вече не ни е мило Черно море ли и че там ще се излеят тонове отрова. Даже Радев казва, че се предприели много адекватни мерки. Това ли са мерките, че корабът потъва и ще се излеят торовете в Черно море“, коментира още Борисов.

„12 години имахме най-ниска цена на ток и газ, а сега какво стана. Блазе му на следващото правителство, защото се залагат много бомби“, добави още той.

Той се обърна и към пенсионерите и заяви: „януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте диктатора“

Борисов не пропусна и да се пошегува.

„Попитали радио Ереван: Кога България ще стане по-добре, а радио Ереван отговорило: Вече бяха“.

Бизнесът погна властта за тока: Функционирането на държавата е застрашено!

След тока, поскъпва и водата. С колко?