Още миналия месец ние много ясно заявихме, че ако няма диалог, такъв протест ще има. За съжаление стигнахме в ситуация като днешната. Това заяви в интервю по bTV лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

,,Шества само пропаганда, която е едностранчива. Всички знаем какво ще последва, ако нещата не се променят – ще има затягане на мерките, ще има задължителна ваксинация... Трябва да се върнем към нормалния начин на живот'', заяви той.

Напрежението ескалира! Протестиращи опитаха да пробият кордона, има пострадали ВИДЕО

По думите на Костадинов той "се намира под домашен арест, а не под карантина".

Аз съм под домашен арест, замаскиран като карантина. Днес около 10-15 пъти ме посещаваха полицаи, за да проверят дали няма да изляза някъде. В случая не мога да се срещна с министър-председателя преди да ми изтече домашният арест, посочи лидерът на "Възраждане".

Той похвали здравния министър проф. Асена Сербезова, че е проявила мъжество и е поканила протестиращите на разговор.

За какво си говориха министър Сербезова и представители на протестиращите

,,Тя прояви здрав разум, защото днешното ѝ поведение беше най-мъжкото от всички останали и покани протестиращите на разговори. Това искахме да се случи и с министър-председателя'', каза Костадинов.

Според депутата всичко произтича от това, че един медицински проблем се превърна в политически, поради което "хората в България не вярват в цялата тази пропаганда".

По темата със зелените сертификати Костадинов изрази мнение, че те са били наложени от "външните ни господари".

Зеленият сертификат не действа. Вижте примера с председателя на парламента, който има зелен сертификат – пак е в карантина, пак заразява... усещате ли абсурда на цялата ситуация?! Абсолютно безсмислено е да се налагат каквито и да е ограничения, отсече председателят на "Възраждане".

Той попита и защо продължава да е в карантина, при положение че си е направил два теста, които са отчели отрицателен резултат.

,,Защото аз не съм в карантина, а под домашен арест'', подчерта още веднъж Костадинов.

В заключение той се закани, че ако нещата не се променят и не бъдат проведени разговори с властта, ще има още такива протести.